Vissza

Október a Látás Hónapja!

                        Október a Látás Hónapja 2020-ban is!

 

A Magyar Látszerész Szövetség idén októberben immár 14. alkalommal rendezi meg nagysikerű kampányát, a Látás Hónapját, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres látásellenőrzés és a megfelelő szemüveg viselésének fontosságára. 

Az idei év kiemelt témája a kék fény, mely a megnövekedett monitor használat következtében extra terhet ró szemünkre. 

A kampányhoz csatlakozott optikai szaküzletünk, melynek keretében ingyenes szemvizsgálattal, a régi szemüvegek bevizsgálásával és szaktanácsadással is készülünk. Ha eddig halogatta a járvány miatt, hogy megnézeti szemét vagy szemüvegét, most van itt az ideje, hogy meglátogassa kedvenc optikáját!

 

 

Most még több a kék fény

 

2020 több szempontból is más, mint a korábbi évek. Az, hogy figyelünk az egészségünkre viszont nem jelenti azt, hogy csak a cseppfertőzéssel terjedő betegségekre koncentrálunk. Sőt! A karantén, a digitális oktatás és a home office miatt a szemünkre is jobban kell ügyelni ebben az időszakban. Éppen ezért került a Látás Hónapjának fókuszában ebben az évben ismét a kékfény, és annak káros hatásai.

A monitorok és a mobiltelefonok kék fényt bocsátanak ki, ami nemcsak szemünknek árt, hanem biológiai ritmusunkat is megzavarhatja. A legfontosabb tehát az volna, hogy a lehető legkevesebbet tegyük ki magunkat hatásának, de ez nem könnyű feladat, ha a munka, a tanulás és a szórakozás is digitálisan zajlik. A káros következmények csökkentése életvitelbeli változásokkal, kékfényszűrő bevonattal ellátott szemüveggel és odafigyeléssel csökkenthetőek. 

 

 

Biztonságban az optikában

 

Persze nemcsak ezzel foglalkozik a kampány. A Látás Hónapjában már bevett szokás, hogy az optikai szaküzletek ingyenes látásellenőrzést kínálnak. Az idén sincs ez másként, de a megváltozott helyzet miatt a Magyar Látszerész Szövetség kidolgozott egy olyan 5 pontos Covid védelmi csomagot, amellyel a minimálisra csökkenthető a fertőzés átadásának kockázata az eljárás során. Nemcsak a kezet és a szemüvegeket fertőtlenítik a szakemberek, de a távolságtartásra is ügyelnek az érintésmentes szemvizsgálat során. A résztvevőknek csupán annyit kell tenniük, hogy itt is maszkot viselnek, ahogyan a legtöbb egészségügyi intézményben vagy üzletben.

 

A szemüvegre is figyelünk

 

Idén nemcsak a szemeket, de a szemüvegeket is bevizsgálják, méghozzá ingyenesen. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy csak a megfelelő minőségű, személyre szabott látásjavító eszköz nyújt valódi segítséget. Ha készen vett vagy mástól átvett szemüveget használ valaki, azzal akár ronthat is a látásán. Az évekkel ezelőtt készült darabokat pedig, érdemes időről időre bevizsgáltatni. Ilyenkor kiderül, hogy a rátett bevonatok milyen állapotban vannak és persze a keret apró hibáinak javíthatóságát is meg lehet beszélni az optikussal. Sőt, az ingyenes szaktanácsadás arra is lehetőséget ad, hogy szakértőnk segítségét kérhesse szemüveg csere vagy kontaktlencse vásárlás előtt.

 

 

 

 

Nem csak októberben!

 

Mivel a Magyar Látszerész Szövetség tagjai is tisztában vannak azzal, hogy bármikor, akár helyi szinten, korlátozhatják a boltok nyitvatartását és a szabad mozgást, ezért úgy döntöttek, hogy bár október a Látás Hónapja, de az év végéig érvényes kuponokkal kitolják azt az időszakot, amikor elérhetőek az ingyenes szolgáltatások. 

Ehhez csupán regisztrálni kell a kampány honlapján, a www.latashonapja.huoldalon, és máris elérhető az év végéig érvényes kupon, amit bármikor be tud váltani optikánkban.

2020. Október 9.