Vissza

Október a Látás Hónapja! - MEGHOSSZABBÍTVA!

A Látás Hónapja országosan MEGHOSSZABBÍTÁSRA kerül! Látszerészetünkben november 19-ig várjuk az érdeklődőket díjmentes látásellenőrzéssel, a meglévő szemüvegek felülvizsgálatával, és szaktanácsadással. Ráadásul a SZÉP kártya bármelyik zsebét használhatod fizetéskor!

 

Bejelentkezés telefonon: +3662321587 vagy +36306227861

 

Októberben ismét megrendezésre kerül a Látás Hónapja optikai kampány, melynek arca idén egy ismert televíziós személyiség, aki maga is szemüveges. Pataki Zita arra buzdít mindenkit, ellenőriztesse évente látását, hiszen októberben ezt látszerészetünk díjmentesen biztosítja. A gyors vizsgálat mindenkinek ajánlott, de természetesen vannak olyan csoportok, akiknél mindez kiemelt jelentőséggel bír.


     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem kérdés, hogy az éleslátás mindenki számára fontos kell, hogy legyen, hiszen mindennapi életünket könnyítjük meg azzal, ha a körülöttünk lévő világot kifogástalanul tudjuk vizuálisan érzékelni.

 

De melyek azok a korcsoportok és helyzetek, amikor ez különösen fontos?

 

A Magyar Látszerész Szövetség idén arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy optikáknkban mindenki megtalálhatja a számára ideális megoldást és senkinek sem szabad lemondóan legyintenie, ha éleslátásáról van szó.

 

Irány a suli!

 

Gyakran az iskolakezdéssel válik egyértelművé, hogy a gyermeknek szemüvegre van szüksége. Az iskolában sokat kell egy pontra összpontosítani, a táblára vagy épp a füzetre figyelni. A kicsik szeme hamar elfárad a folyamatos terhelésben, így az apróbb eltérések is megmutatkoznak.  Lehet, hogy a gyerkőc remekül boldogult oviban, rajzolt és célba dobott gond nélkül, de a táblát nem látja elég élesen ahhoz, hogy követni tudja az órát. Ha tehát arra panaszkodik, hogy sokat fáj a feje, vagy elmosódnak a betűk, akkor érdemes gyorsan megnézetni a gyermek szemét és mielőbb korrigálni a hibát. 

A gyerekek szeme ráadásul, a test növekedésével, gyorsabban változik, mint a felnőtteké, így a számukra ideális dioptria is gyakrabban változhat.

 

Sok időt töltesz monitor előtt?

 

Talán a legnépesebb csoport, akiknek fontos volna évente ellenőriztetniük látásukat az irodai dolgozóké. Azt ma már mindenki tudja, hogy a monitorok előtt töltött idő jelentősen megterheli a szemet (is), és arról is sokan hallottak, hogy óránként tíz percre fel kellene állni a monitor elől, hogy szemünk és testünk pihenhessen. Sajnos a tapasztalat viszont azt mutatja, hogy kevesen használnak kék fényt szűrő monitor szemüveget a számítógépes munkához, pedig csak így óvhatjuk meg látószervünk egészségét az állandó terhelés negatív következményeitől.

 

Egyre rövidebb a karod?

 

A szemlencse rugalmassága az évek előrehaladtával csökken, melynek következménye, hogy ötvenhez közeledve szinte mindenkinek gondja akad az apró betűk elolvasásával. 

Ha meg szeretnénk előzni azt a roppant kellemetlen élményt, hogy hiába nyújtogatjuk karunkat, a csomagolás oldalán lévő apró szöveget akkor sem tudjuk elolvasni, akkor itt az ideje egy látásellenőrzésnek, mert lehet, hogy olvasószemüvegre lesz szükség. 

 

Sokat vezetsz?

 

Aki a volán mögé ül, annak az éleslátás legalább olyan fontos, mint a jól működő fék vagy a biztonsági öv. Ha a sofőr nem lát jól, akkor saját, és mások életét is veszélyezteti. Aki nem visel szemüveget, az hajlamos azt hinni, hogy neki nincs szüksége a látásellenőrzésre, de ez sajnos nem igaz. Ebben az esetben is érdemes élni a díjmentes ellenőrzés lehetőségével, hogy ne a szem fáradása hívja fel a figyelmet arra, hogy szemüvegre volna szükség.

 

A látásellenőrzés balesetvédelmi eszköz!

 

A vezetés kapcsán is említettük már, hogy mennyire fontos a gyors reagálást kívánó helyzetekben, hogy látásunk éles legyen és támaszkodhassunk a szemünk által biztosított információkra. Mindenkinek tehát, aki veszélyes gépekkel dolgozik vagy veszélyes sportot űz, erősen ajánlott a látásellenőrzés, hiszen az élete múlhat azon, hogy pontos képet kap-e arról, mi van körülötte. 

2021. Október 4.