Vissza

Kapcsolat

Kapcsolat

A Prágai Látszerészet rövid története

Családi vállakozásunk 1973 óta üzemel, melyet a családfő Prágai András Mihály alapított Szegeden a Bartók Béla téren. Több mint két évtizede csak látszerész szaküzletként szolgálja a város és a régió lakosságát. Színvonalas optikai szolgáltatásuk lényeges jellemzője a megbízhatóság, a mindig naprakész szakmai felkészültség és pontosság. A családi vállalkozás sikerességét az állandó fejlesztésnek és a profil folyamatos bővítésének köszönheti.

A kezdetben nem csak optikai profillal foglalkozó cégből napjainkra Szeged és környékének egyik legszélesebb áruválasztékával és szolgáltatás csomagjaival rendelkező optikai szaküzletévé lépet elő.

Ebből következik, hogy nincs, olyan szakmai kihívás, melyre ne találna megoldást a kiválóan felkészült szakember gárda. A minőségi munka egyik fokmérője, hogy mindig a legkorszerűbb technológiával dolgoznak, melyeket a folyamatos géppark fejlesztésekkel és elméleti képzésekkel igyekeznek tökéletesíteni. Cégük fő vonzereje a magas színvonalú pontos munkában, a munkatársak informáltságában és a kellemes, családias, de hozzáértő kiszolgálásban rejlik, melyhez a hátteret egy biztos alapokon nyugvó beszállítói hálózat alkotja.

A gyermekekre nagy hangsúlyt fektet a műhely, külön gyereksarokkal várja a kis vásárlókat. A kedvesség, az alapja a velük való foglalkozásnak, ezért tudhatja magának a Prágai Látszerészet a legtöbb gyermekkorú vásárlót. Természetesen minden korosztály tagjaira felkészült az üzlet, hiszen a mai felgyorsult világban talpon maradni és kielégítően, jól dolgozni a legnehezebb feladat. A Prágai Látszerészetbe betérő szemüveget vásárolni szándékozók megtalálhatják saját korosztályuk szakemberét.  Népszerűségük titka többek között az, hogy keresik a Vásárló kedvét, udvariasan, megértően bánnak vele, hiszen náluk valóban a vevő az első.

A nálunk készült szemüvegek minőségét, a Magyar Optikus Ipartestület tanusítványa garantálja.

Prágai Látszerészet anno1973 - Szemére szabott kiszolgálás!

 

Bemutatjuk a Prágai Látszerészet csapatát

 

Prágai Rózsa

“Prágai Rózsa optometrista látszerész és Aranykoszorús Mester vagyok, sereghajtóként én zárom Üzletünk dolgozóinak bemutatkozását. Évtizedek óta rajongva szeretem a szakmámat, a hozzánk betérő szemüveges és nem szemüveges embereket, akik vásárlókból az évek alatt kedves ismerősökké lettek. Sok szép fényképet őrzök Lacikákról és Katikákról, akik mára felnőttek lettek és most Ők hozzák gyermekeiket a Látszerészetünkbe."

 

Gyovai Zsuzsanna

“Gyovai Zsuzsanna vagyok, 1997-ben kezdtem el - még látszerész tanulóként - dolgozni az Üzletben. 2002-ben elvégeztem az Optometrista Főiskolát. A feladataim közé tartozik a szemüvegek elkészítése, javítása, a látásvizsgálat, illetve a kontaktlencse illesztés. Ezeken kívül természetesen az értékesítésben is részt veszek.”

 

Prágai Anita

“Prágai Anita vagyok, 10 éve dolgozom a Látszerészetben és feladatom a Vevők maximális kiszolgálása. A családi vállalkozásunk alapkövetelménye, hogy a Vásárló a lehető legelégedettebben távozzon tőlünk. A pult mögött dolgozom, közvetlen kapcsolatban vagyok a Vevőkkel. Az elmúlt 10 esztendőről nagy sok szép emlékem van. Legfontosabbak számomra azok, amely kapcsolatokból barátságok szövődtek, a Vásárlókból barátnők, barátok lettek. Követjük egymás életét, megbeszéljük örömeinket. Nagyon büszke vagyok ezekre a barátságokra!”

 

Prágai Edina

“Prágai Edina vagyok, 2005-ben kezdtem el dolgozni Szüleim vállalkozásában. Az első három évben a MÁV Rendelőben voltam az Üzlet kihelyezett pultjában, eladó és látszerészeti tanácsadóként. Azóta a mindennapjaimat a Bartók téri boltban töltöm. Az egyik legkedvesebb emlékem, amikor egy fiatal anyuka jött be pár hónapos kisbabájával, akinek szemüvegre volt szüksége. Az anyuka nagyon nem szeretett volna a picinek szemüveget, ezért egy “láthatatlan” keretet kért. Tanácsomra végül egy élénk piros, majd egy kék baby-szemüveget vásárolt gyönyörű gyermekének. Nagyon megható volt látni a boldogságot az arcán, ahogy ránézett a babára és csodálta szépségét!”

 

Prágai András Milivoj

“Prágai András Milivoj optometrista látszerész mester vagyok, Családunk legfiatalabb tagja. Én 2002. óta dolgozom a vállalkozásunkban, 2008. óta a vizsgálatok és kontaktlencse illesztések zömét én végzem. Feladataim nagy részét az ügyvezetés teszi ki, de azért a pult mögött is megtalálható vagyok. 
Az én kedvenc történetem valamikor a 2000-es években történt, amikor is vidéken végeztünk látásvizsgálatot. Egy Hölgy kerekesszékben tolta be kedvtelen férjét, akiről elmesélte, hogy agyvérzést kapott, emiatt mindenkivel agresszív és elég nehezen kommunikál. Amikor a férfi szemét kikorrigáltuk és újra jól látott, akkor arca mosolygóra változott és pár könnycsepp kiséretében megköszönte munkánkat. Ez még a tanuló éveim elején történt, amikor is rájöttem, hogy munkánkkal sokkal többet adhatunk az embereknek, mint azt gondolnánk!”

 

Prágai András

“1973-ban, 45 évvel ezelőtt kezdtem vállalkozásomat a Bartók téri üzletben, ami először férfi szabóságként, majd divatárú üzletként működött. A helység 1992. óta Prágai Látszerészetként szolgálja vásárlóit. Ugyan a mindennapokban már nem vagyok aktív dolgozója az üzletnek, tanácsadóként a fontos kérdésekben még mindig megkérdezik a véleményemet.”

 

 

 

Prágai Látszerészet:

 

Cím: 6722 Szeged, Bartók tér 11.

Telefon: +3662321587 ; +36306227861

E-mail: info@pragailatszereszet.hu

Nyitva tartás: 

H - P: 9:30 - 17:30

Szo: 9:30 - 12:00

 

BOUTIQUE OPTIQUE Prágai (NYITÁS 2022 tavaszán):

 

Cím: 6722 Szeged, Bartók tér 5.

Telefon: +36303038286

E-mail: info@butikoptika.hu

Nyitva tartás: 

H - P: 9:30 - 17:30

Szo: 9:30 - 12:00

 

Klinikum Rendelő (időszakos munkafelvevő hely):

 

Cím: 6723 Szeged, Madách u. 2.

Telefon: +3662315320

Nyitva tartás:

Hétfő: 16:00 - 18:00

Kedd: 16:00 - 18:00

Csütörtökön: 16:00 - 18:00

 

2018. Január 16.